sport
0

U septembru starta Jadranska vaterpolska liga

FENA
Sretni smo što nakon više godina razgovora i dogovora možemo potpisati ugovor o pokretanju Jadranske vaterpolo lige u kojoj će igrati 12 klubova iz Slovenije, Crne Gore i Hrvatske, rekao je u četvrtak prije potpisivanja ugovora o pokretanju najjače vaterpolske lige na svijetu predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

Zadovoljstvo što će se klubovi iz Crne Gore natjecati u toj ligi izrazio je i predsjednik vaterpolskog saveza Crne Gore Srđan Kovačević ističući da će u prvoj godini ligu formirati osam klubova ih Hrvatske, tri iz Crne Gore i jedan iz Slovenije i da se zasad ne razmišlja o promjeni broja klubova, ali da će u okviru ove kvote svaki savez moći odlučiti koji će se klubovi natjecati u Jadranskoj ligi.

Predsjednik Vaterpolske Zveze Slovenije Matjaž Rakovec kazao je da je ova liga idealna prigoda da najbolji slovenski klub "Koper Rokava", odigra što više kvalitetnih utakmica sa najboljim momčadima svijeta, a od toga će, po njegovim riječima, najviše koristi imati reprezentacija Slovenije, jer većina reprezentativaca igra u Koperu.

Pored osam hrvatskih prvoligaša: Mladost, Jug, Šibenik, Mornar, Primorje, POŠK, Jadran i Medveščak, u ligi će igrati i tri ponajbolja veterplo kluba iz Crne Gore Jadran iz Herceg Novog, Primorac iz Kotora i Budvanska Rivijere te slovenski Koper.

Novoosnovanu ligu, čije će sjedište biti u Zagrebu, vodio bi Upravni odbor, a imat će i povjerenstvo za natjecanje kao i marketinšku službu koja će sve prihode koristiti za unapređenje klupskog vaterpola sudionika lige.