Rumuni najuspješniji
13

U Sarajevu završeno 47. Balkansko prvenstvo u stonom tenisu

E. B.
Pojedinačnim takmičenjima i igrom parova, u kojima najviše uspjeha je imala reprezentacija Rumunije i Turske završeno je 47. ekipno i pojedinačno Balkansko prvenstvo u stonom tenisu.

Učestvovalo je 11 zemalja, a takmičenje je prvi put organizovano u BIH i to u dvorani "Ramiz Salčin" od 23. do 27. augusta.

U ekipnom dijelu šampioni Balkana u obje kategorije najbolji su reprezentativci Rumunije, jedne od vodećih reprezentacija u Evropi koji su u finalnim mečevima bili bolji od reprezentacija Turske.

U pojedinačnoj konkurenciji smo ponovo imali dominaciju seniorki i seniora Rumunije, bili su najbolji u svim kategorijama osim u igri muških parova, gdje su poraženi od para iz Srbije. Poslije Rumunije najviše odličja su osvojili reprezentativci Turske, Italije, Grčke i Srbije.

Reprezentacije BiH su zauzele zapažene rezultate, plasmanom muške reprezentacije na 6. mjesto i ženske reprezentacije na 7. mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji ulazak u 16 najboljih seniora i seniorki su ostvarili Konjić, N. Mihailovi, E. Mujčić i Ema Lovrić.

Za mušku reprezentaciju su nastupali: Konjić, N. Mihailović, E. Mujčić, Pejić, Kamenjaš i A. Mujčić, dok je selektor bio Ivanek.

Za žensku ekipu su nastupile Biogradlić, Gnjatić, Lovrić, Mešetović, Mrđen i Zlotrg, a selektor je bio Mujezinović.

Na kongresu Balkanske stonoteniske unije, sve zemlje članice učesnice ovog Šampionata, ukupno 11 zemalja, su dale visoke ocjene za organizaciju ovog zahtjevnog takmičenja i izrazili svoje čestitke organizacionom odboru kojeg su sačinjavali Anes Alić, Amela Mujezinović i Mirsad Pajević.

Na kongresu je Mirsad Pajević za predsjednika Balkanske stonoteniske unije, što predstavlja još jedno priznanje rada Stonoteniskog Saveza BiH, kontinuiranom organizaciji međunarodnih takmičenja, te razvoju i popularizaciji stolnog tenisa u BiH.