sport
0

U Sarajevu promoviran udžbenik "Stoni tenis"

FENA
Promocija univerzitetskog udžbenika "Stoni tenis" održana je danas u Olimpijskom muzeju u Sarajevu.

Autori udžbenika su dekan Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu Munir Talović, doc. dr. Elvir Kazazović, stručnjak i trener stonog tenisa Đuro Žifko i bivša bh. reprezentativka i trener Amela Hadžiahmetović.

Autori su istaknuli da je udžbenik napisan u želji da se stoni tenis približi populaciji u Bosni i Hercegovini kao profesionalni sport, ali i rekreativna djelatnost koja se može igrati od djetinjstva do starosti.

Amela Hadžiahmetović je istaknula da je udžbenik prvobitno namijenjen studentima Fakulteta za sport i tjelesni odgoj koji se žele baviti profesorskim ili trenerskim poslom u stonom tenisu.

"Nadam se da će budući profesori i treneri znati iskoristiti ono što im udžbenik nudi i prenijeti znanje na mlade naraštaje i sportiste. Udžbenik je napisan za njih, ali i za ljude koji vole ovaj sport ili se žele njim baviti, a potrebne su im informacije", kazala je Hadžiahmetović.

Kazazović je dodao da su na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu stvoreni preduvjeti za razvoj stonog tenisa.

"Imamo kadar i opremu, a sada i univerzitetski udžbenik. Želimo da stoni tenis zaživi u osnovnim i srednjim školama u cijeloj BiH", kazao je Kazazović.