Ispred Doma mladih
410

U Sarajevu počelo finale Strongman Lige prvaka, pogledajte kako su takmičari vukli kamione od 17 tona

H. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Sarajevo je domaćin finala Strongman Lige prvaka, a u Skenderiji ćemo saznati ko je najjači čovjek svijeta.

Danas je ispred Doma mladih održana jedna disciplina u kojoj su takmičari vukli kamione od 17 tona, a kako je to izgledalo možete pogledati u kadrovima koje je zabilježio naš fotoreporter.

Preostalih pet disciplina, koje takmičari neće znati sve do početka takmičenja, bit će održane 18. novembra u Skenderiji s početkom u 16 sati.

Nakon što je prošle godine Sarajevo na Stojčevcu ugostilo sedmu od deset etapa Strongman Lige prvaka, glavni grad Bosne i Hercegovine je ove godine domaćin završnog takmičenja.

Bosnu i Hercegovinu će u finalu predstavljati Damir Stroil, a uz njega u finalu će nastupiti i Francis Kane (Velika Britanija), Nana Evans (Gana), Andrea Invernizzi (Italija), Mika Torro (Finska), Adam Roszkowski (Poljska), Kevin Hazeleger (Nizozemska), Ervin Toots (Estonija), Peter Juhasz (Mađarska), Oscar Ziolkowski (Poljska), Fatih Karaca (Turska), te aktuelni svjetski prvak Aivars Smaukstelis (Latvija).

Uoči finala Kane vodi sa 119,5 poena i na pragu je titule, a iza njega slijede Evans sa 91, Smaukstelis sa 86, Invernizzi sa 64, Torro sa 58 bodova...