sport
214

U Sarajevu otvorena Prva snooker akademija u BiH

Klix.ba
U subotu, 25.10.2014., svoja vrata svim zaljubljenicima u snooker otvorila je Prva snooker akademija u BIH. To dokazuje da je snooker sve popularniji sport i na našim prostorima.

Snooker akademija otvorena je u prostorijama snooker kluba Union Jack, na trgu Heroja br. 32 u Sarajevu.

Osnivač Akademije je Zijad Redžić, vlasnik kluba, predsjednik Snooker organizacije bilijar saveza Bosne i Hercegovine, te prvi certificirani trener snookera u Bosni i Hercegovini i to od strane WPBSA - Svjetske Snooker Asocijacije u Engleskoj, pod mentorstvom Stevea Davisa, profesionalnog snooker igrača, koji je ušao u historiju ovog sporta osvojivši trofej svjetskog prvaka čak 6 puta.

Akademiju World Proffesional Billiard and Snooer Asocijacije svake godine pohađaju treneri iz cijelog svijeta, a ove godine Akademija je po prvi put imala trenera iz Bosne i Hercegovine.

Svečanom otvorenju Prve snooker akademije prisustvovao je i aktuelni evropski prvak u bilijarskoj disciplini 9, trinaestogodišnji Sanjin Pehlivanović, koji je zajedno sa najmlađim članom Union Jack kluba, Orhanom Huremagićem presjekao vrpcu i otvorio vrata Akademije.

Bilijar savez Bosne i Hercegovine već je pokazao da trud i zalaganje dovode do važnih titula i dokazao da igrači bilijara iz BiH mogu stajati rame uz rame sa evropskim igračima. Prva snooker akademija također ima zadatak da obuči što više mladih igrača koji će se isticati svojim znanjem i vještinom.

Ovim će se doprinijeti razvoju ovog sporta u BiH i to na način kako se to radi na najboljoj svjetskoj snooker akademiji.

Prvu snooker akademiju u Sarajevu mogu pohađati, bez obzira na uzrast, svi oni koji žele da se bave ovim sportom, razvijaju svoje postojeće vještine i stiču nove, a oni koji su znatiželjni i zanimaju se za rekrativnu igru svakako mogu posjetiti Union Jack Snooker&billiard klub u Sarajevu i iskoristiti priliku da dobiju i nekoliko korisnih savjeta trenera.

Vezani članci