Uoči otvorenja
5.3k

U Sarajevu održana generalna proba otvorenja EYOF-a: Sve spremno za spektakl

Piše: M. N.
Na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu večeras je održana generalna proba svečane ceremonije otvorenja EYOF-a 2019. koja će biti upriličena u nedjelju, 10. februara s početkom 19 sati.

Po svemu sudeći, organizatori su se pobrinuli da sutra naprave pravi spektakl i da sve bude usklađeno do najsitnijih detalja. Umjetnici i tehničari su se pobrinuli da svi pokreti na sceni budu popraćeni fascinantnom igrom svjetala zbog kojeg će cijelo otvorenje izgledati čarobno.

Bajku, koja nosi slogan "We create together" (Stvaramo zajedno), upotpunit će brojne poznate osobe iz sportskog života, iz vremena Zimskih olimpijskih igra 1984. te najmlađi građani BiH koji će zaplesati i zapjevati. Maskote Vučko i Groodvy simbolično će se rukovati. Uslijedit će i defile predstavnika 46 zemalja učesnica. Defile otvara Grčka, a posljednja je naša zemlja kao domaćin.

U Sarajevu i Istočnom Sarajevu vlada veliko uzbuđenje jer je sve u znaku ovog značajnog takmičenja koji mnogi porede s Olimpijskim igrama. Takmičari su već počeli stizati, a gradovi su preplavljeni turistima.