{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu održan međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici "Suada Dilberović"

16.4.2018. u 11:46
276
1
U Sarajevu održan međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici "Suada Dilberović"
276
Više od 300 takmičarki iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske, Slovačke i Bugarske uzrasta od 5 do 18 godina učestvovalo na 16. Međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici "Suada Dilberović" koji je održan u dvorani "Novo Sarajevo".
U subotu i nedelju u Sarajevu je održan 16. Međunarodnom turnir u ritmičkoj gimnastici "Suada Dilberović" u organizaciji Kluba ritmičke gimnastike "Bosna Gym". Turnir je nastavak napora kluba "Bosna Gym" da svojim angažmanom doprinese popularizaciji i afirmaciji ženskog sporta u Bosni i Hercegovini.

“Turnir je bio izuzetno uspješan Ovo je bila prilika da djevojčice uzrasta od 5 do 18 godina demonstriraju rezultate dugotrajnih treninga, zalaganja i velike predanosti koje zahtijeva ovaj sport. Uz veću pomoć i podršku države i lokalne zajednice, ritmička gimnastika bi bila dostupnija djeci posebno školskog uzrasta te uticala na svijest o važnosti prehrane i aktivnosti za psihofizički razvoj”, rekla je za Klix.ba trenerica i direktorica kluba “Bosna Gym” Aida Hadžić.

Kao i prošle godine, načenik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo otvorio je turnir. On je naglasio da se ovaj značajni turnir u ritmičkoj gimnastici već drugi put održava u Sportskoj dvorani "Novo Sarajevo" na Grbavici, te kao takav treba postati tradicionalna sportska manifestacija čiji će domaćin biti Općina Novo Sarajevo.

Amina Deljković, pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport obratila se prisutnima na turniru i dala podršku Grada Sarajeva za održavanje ovakvih sportskih manifestacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: