sport
0

U Sarajevu održan Bajramski turnir za invalide

FENA
U povodu Ramazanskog bajrama, a u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju invalida Općine Novi Grad Sarajevo održan je petnesti tradicionalni Bajramski turnir u streljaštvu, šahu, stonom tenisu i pikadu za invalide.

Učestvovalo je više od 130 takmičara i takmičarki iz svih invalidskih Udruženja Kantona Sarajevo, te Tuzle i Maglaja. Bilo je ovo jedno od najmasovnijih i najkvalitetnijih takmičenja naših invalida na kojem rezultati nisu bili u prvom planu već druženje uz Bajramske blagdane.

U stonom tenisu prvo mjesto osvojila je ekipa Udruženja Novi Grad, drugo Stari Grad, a treće Vogošća. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji su bili: Mustafa Ferhatović, Almir Dizdarević i Hasan Višća.

U streljaštvu prvo mjesto osvojila je ekipe iz Hadžića, drugo Maglaj, a treće Novi Grad. Najbolji strijelci su: Šaban Fatić, Ervin Bejdić i Izudin Husanović.

Prva u šahu bila je Ilidža, drugo mjesto pripalo je Novom Gradu, a treće ekipi Ilidža II. Pojedinačno najbolji šahisti su: Mustafa Laković, Munir Turković i Rešad Zilkić.

U pikadu za žene prvo mjesto osvojila je ekipa Vogošće, drugo Novi Grad, a treće Novo Sarajevo. Pojedinačno najbolje u pikadu su: Zifa Zeničanin, Makbula Pašić i Šefika Skorupan.

Najboljim ekipama i pojedincima uručene su vrijedne nagrade, dar pokrovitelja takmičenja Općine Novi Grad i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.