sport
36

U ponedjeljak prijateljska utakmica u sjedećoj odbojci

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ambasada Velike Britanije u Sarajevu organizovat će u ponedjeljak, 14. maja prijateljsku utakmicu u sjedećoj odbojci između ove ambasade i reprezentacije BiH, a gostujući igrači bit će britanski ambasador Nigel Casey i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić.

"Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci osvajač je tri olimpijske medalje i ima najveće šanse da osvoji medalju za BiH u Londonu ovog ljeta. Uvjereni smo da će Paraolimpijske igre u Londonu 2012. biti najbolje do sada. Nadamo se da će ovaj događaj pomoći u promjeni odnosa prema osobama sa invaliditetom u cijelom svijetu", rekao je Casey.

U saopštenju iz Britanske ambasade navodi se da je Casey izrazio nadu da će Paraolimpijske igre u Londonu ohrabriti veći broj osoba sa invaliditetom da se uključe u sportske aktivnosti, ne samo da iznjedre novu generaciju paraolimpijaca već i da pokažu kako sport može podići sampouzdanje i obogatiti ljudske živote.

Utakmica u sjedećoj odbojci biće odigrana u ponedjeljak, 14. maja  sa početkom u 15.00 sati na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Sarajevu. U 15.45 predviđena je konferencija za novinare, a u 16.00 sati koktel.

Na Paraolimpijskim igrama u Londonu, koje počinju 24. avgusta, očekuje se učešće 4.200 sportista iz 160 zemalja na 471 takmičenju za medalju.