|

U petak i subotu tradicionalni golf turnir Sarajevski ProAm

U petak i subotu tradicionalni golf turnir Sarajevski ProAm
0
Klix.ba
27.9.2018. u 10:18
2
komentara
0

dijeljenja
U petak i subotu tradicionalni golf turnir Sarajevski ProAm
U Sarajevu će se na golf terenu VF-a održati tradicionalni Sarajevski ProAm golf turnir - jedan od najboljih golf turnira u regiji, na kojem učestvuje 12 profesionalnih golf igrača i 36 amaterskih golfera.
U konkurenciji profesionalnih igrača nastupiti će i naš jedini profesionalac, učitelj mnogih golfera u Bosni i Hercegovini, jedan od najboljih golfera Bosne i Hercegovine, sarajlija Dejan Šaran. Tu su još i najbolji profesionalni igrači Turske, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Nastupit će i amaterski šampioni Hrvatske, Crne Gore kao i Bosne i Hercegovine.

ProAm turniri su veoma poznati golf turniri u svijetu. To je jedinstvena prilika da zajedno igraju profesionalni igrači golfa i amaterski golferi. Jedan od kandidata za prvo mjesto je turski profesionalni golfer Hakan Yamac, prošlogodišnji pobjednik sarajevskog turnira.

Učesnici se nadaju samo dobrom vremenu, a već su dobro upoznati sa gostoprimstvom građana Sarajeva. Organizator ovog turnira BH PGA se zahvaljuje svim sponzorima bez kojih ovog turnira u Sarajevu ne bi ni bilo. Okupljanje učesnika turnira zakazano je za petak na prelijepom golf terenu VF Golf kluba na trening rudni, a takmičarske runde se održavaju u petak i subotu kada će se nakon završetka održati ceremonija dodjela nagrada najboljim profesionalcima i amaterima na turniru.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, a isti moraju poštovati pravila golfa, između ostalog jedno od njih je da se isključe telefoni prilikom boravka na terenu ili praćenja turnira.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...