Takmičenje na Grbavici
46

U organizaciji SSK Željezničara održan Kup BiH u streljaštvu

Klix.ba
Kup Bosne i Hercegovine u streljaštvu u kategoriji seniorki i seniora održan je nedavno u organizaciji SSK Željezničar u novoj streljani Grbavica.

Takmičenje je provedeno po propozicijama ISSF krovne streljačke organizacije u standard-međunarodnom programu, vazdušna puška i vazdušni pištolj na 10 metara (na elektronske mete).

Učešće na ovom takmičenju uzelo je deset klubova iz cijele BiH pa je na ovom takmičenju nastupila većina vrhunskih strijelaca iz BiH.

IZ SSK Željezničar su ponosni domaćinstvom ovakvog takmičenja budući da se klub nalazi u veoma teškoj situaciji gdje jedna ekipa koja broji tri člana nastupa s jednim oružjem za dva pa čak i tri člana ekipe.

Ipak, sa skromnim rezultatima dali su svoj doprinos pored organizovanja i u učešću u takmičenju. Posebno su ponosni na žensku seniorsku ekipu, koja trenira tek tri mjeseca i koja je za samo nepunih pet krugova izgubila treće mjesto.

Inače, nakon završenog takmičenja podijeljene su medalje, pehari i diplome.

Kod seniorki prvo mjesto je osvojio SK Sarajevo, a najbolja je bila Segmedina Bjelošević. SK Sarajevo je i u muškoj konkureniciji dominirao na čelu s iskusnim Nedžadom Fazlijom. U kategoriji vazdušnog pištolja najbolji je bio SK Geofon Teslić, a najbolji pojedinac Siniša Petković.