Prijave u toku
224

U nedjelju Tuzlanska biciklijada: Jedinstven događaj za zaljubljenike u sport i zabavu

A. K.
Detalj sa prošlog izdanja Tuzlanske biciklijade (Foto: A. K./Klix.ba)
Detalj sa prošlog izdanja Tuzlanske biciklijade (Foto: A. K./Klix.ba)
Biciklistički klub Tuzla u saradnji s partnerima i ove godine organizuje tradicionalnu Tuzlansku biciklijadu, koja će po deveti put okupiti zaljubljenike u bicikle, rekreaciju, sport i zabavu.

Najmasovniji događaj ovakve vrste u Bosne i Hercegovine pa i šire, održat će se u nedjelju, 29. augusta 2021. godine na parkingu Robne kuće Tuzlanka.

Prijave počinju već od 8 sati, a start je predviđen u 11 sati ispred Robne kuće Tuzlanka. Online prijava se može izvršiti ovdje.

Tuzlanska Biciklijada je rekreativni događaj koji privlači ljude svih uzrasta, a cjelodnevno druženje uz promociju zdravog načina života glavni je cilj organizatora.

"Svi učestvuju na vlastitu odgovornost te preporučujemo da svi učesnici nose kacige, rukavice, te da imaju ispravna bicikla, a djeca da imaju pratnju roditelja – staratelja", poručuju organizatori.

Također, organizatoru mole sve učesnike da se pridržavaju aktuelnih smjernica i preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, donesenih u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-9.