Poziv na zabavu
35

U Fojnici će biti održan međunarodni paintball turnir

Klix.ba
Paintball klub Avantura Sarajevo ove godine po treći put organizuje međunarodni paintball turnir pod nazivom STT 2012. Turnir će se održati 19. i 20. maja u Fojnici u sklopu kompleksa Aquareumal. Planirano je da se takmičenje održi u dva dijela: profesionalni i amaterski, a za sve učesnike će biti osigurane vrijedne nagrade.

Prvog dana će se nadmetati profesionalne ekipe iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Ukupno 20 timova od po tri čovjeka. Nagradni fond za ovaj dio turnira iznosi 1.000 eura, a kotizacija za učešće je 50 eura po timu.

Treba naglasiti da će ovaj dio turnira biti izuzetno atraktivan s obzirom na to da nastupaju i ekipe koje su do sada osvajale mnoge međunarodne turnire. Osim novčanih nagrada i pehara za tri prvoplasirane ekipe, svim učesnicima će biti dodijeljene i zahvalnice za učešće.

Drugog dana snage će odmjeriti amateri i ljubitelji paintballa. Nagradni fond za ovaj dio turnira iznosi 500 eura, a kotizacija za učešće je 30 eura po timu. Za sve koji se odluče prijaviti i učestvovati Udruženje Avantura je osiguralo adekvatnu opremu. Također, sve vrijeme trajanja turnira (oba dana) bit će organizovana mala škola paintballa za djeci i omladinu.

Paintball klub Avantura poziva sve zainteresovane da se prijave i učestvuju na turniru. Prijave je moguće izvršiti putem emaila udruž[email protected] ili putem FB stranice.

Također, istim putem je moguće dobiti i dodatne informacije.

Svi su pozvani i više nego dobrodošli da se zabave i budu namazani svim bojama.