Kup BiH
0

U centru pažnje mostarski derbi

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva
Prve utakmice osmine finala Kupa BiH na programu su danas. Najviše pažnje privlači mostarski derbi gdje će snage odmjeriti Zrinjski i Velež.

Trener Zrinjskog Slaven Musa istakao je na pres konferenciji kako ih očekuje kvalitetan protivnik, ali da vjeruje u svoje igrače i u konačan ishod, a to je prolazak u četvrtfinale Kupa BiH. No, optimizam stanuje i u svlačionici Veleža.

"Nadam se da ćemo hladne glave ući u utakmicu. Spremni smo i sve, osim poraza, bio bi uspjeh", kazao je Varešanović, dodavši kako je upitan nastup Samira Merzića.

Zanimljivo će biti i na Grbavici gdje će Željezničar dočekati Olimpic.

"Vukovi" će težiti da ostvare povoljan rezultat pred uzvrat, koji će se prema najavama igrati na stadionu Otoka.

Sarajevu na megdan dolazi Rudar iz Prijedora. Prvi šef struke Jirži Plišek bit će lišen usluga Torlaka i Suljića koji su suspendovani od strane Disciplinske komisije NSBiH zbog incidenta u Trebinju.

Aktuelni prvak BiH banjalučki Borac dočekat će Zvijezdu iz Gradačca, dok će slabašna Slavija odmjeriti snage sa Širokim Brijegom.

GOŠK-u na noge stiže Čelik, Rudaru iz Kaknja Branitelj, a Mramor će pokušati iznenaditi ekipu Krajšnika.

Parovi i satnica:

Sarajevo - Rudar Prijedor 15:30 sati Slavija - Široki Brijeg 15:30 sati Mramor - Krajšnik 15:30 sati Rudar Kakanj - Branitelj 15:30 sati GOŠK - Čelik 15:30 sati Zrinjski - Velež 16:00 sati Željezničar - Olimpic 18:30 sati

Borac - Zvijezda 18:30 sati