21,1 kilometar
14

U Banjoj Luci počeo treći m.tel polumaraton, učestvuje više od 5.000 trkača

Piše: M. T.
(Foto: Klix.ba)
Uobičajeno nedjeljno mrtvilo u Banjoj Luci zamijenila je gužva, graja i takmičari koji su pristigli da učestvuju u trećem banjalučkom polumaratonu. Tačno u 9 sati, više od 5.000 učesnika iz čitave BiH, ali i zemalja regiona i svijeta, krenulo je sa starta Trećeg banjalučkom polumaratona.

Glavna trka banjalučkog m:tel polumaratona je ona dužine 21,1 km. Start i cilj su na Trgu Krajine, a trči se kroz aleje i glavne ulice Banje Luke.

Prvi su startovali elitni trkači, njih oko 100, a potom i ostali učesnici polumaratona.

Prije početka trke učesnike je pozdravio gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora banjalučkog m:tel polumaratona, rekavši da je Banja Luka ponosan domaćin da je svake godine sve bolja organizacija trke i da je sve više učesnika i posjetilaca.

Štafeta je namienjena za timove sastavljene od tri ili četiri trkača. Svaki trkač će trčati dio polumaratona od 21,1 kilometar.

“Ovo nam je treći put da trčimo štafetu, dakle dionicu od 5 kilometara, osjećam se predivno, kao i svake godine, čini mi se da je organizacija iz godine u godinu sve bolja, tako da smo sada u euforičnom stanju, slikamo se, a poslije, naravno, žurka", kaže Aleksandra Čolić, koja je sa tri koleginice, zaposlene u parfimeriji, došla da se nadmeće.

Na startu trke zatičemo i veselo društvo iz Slovenije, koje trči u vise različitih disciplina.

"Trčimo sve pomalo, Fun run, 21 kilometar, štafetu, sve trčimo, došlo nas je u grupi dvadesetoro, iz Ljubljanje, Novog Mesta, Celja, stvarno je predivno, atmosfera je odlična, vrijeme predivno, ljudi raspoloženi, ne treba nam više", rekao nam je Sebastijan, iz društva "Maraton", u Novom Mestu.

Naravno da Treći banjalučki polumaraton nije mogao proći bez Lusije Kimani, poznate bh.atletičarke kenijskog porijekla.

"Ovo mi je drugi polumaraton, prošle godine sam završila treća, ali ne u polumaratonu, nego u štafeti, danas mi je cilj da istrčim polumaraton i da uđem među prve tri", kaže Lusija.

Polumaraton prati i niz drugih, uglavnom muzičkih sadržaja, a u centru grada je postavljen veliki broj štandova na kojima se dijeli promotivni material, osvježavajući napici i sportska oprema.

Generalni sponzor polumaratona je kompanija m:tel.