sport
0

U Ateni kvalifikacijski turnir za OI 2010.

FENA
Izvršni odbor Međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA) na posebnom zasjedanju u Chicagu odlučio je da će se kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Pekingu održati u Ateni. Čelnici FIBA-e su dali više glasova Ateni negoli protukandidatu portorikanskom San Juanu.

Turnir će se održati od 14. do 20. srpnja u Olimpijskoj dvorani OAKA, a sudjelovat će 12 ekipa, među kojima i Hrvatska, u borbi za tri mjesta koja vode na OI.

Dvanaest ekipa bit će podijeljeno u četiri skupine po tri reprezentacije, a najslabiji sastavi iz svake skupine već nakon prvog kruga putuju kući. Najboljih osam ekipa igrat će u četvrtfinalu, četiri poražena sastava opraštaju se od natjecanja, a polufinale će izlučiti dva sigurna putnika u Peking, dok će trećeg dati dvoboj poraženih polufinalista.

U dodatnim kvalifikacijama nastupit će Kamerun, Zelenortski otoci, Portoriko, Kanada, Brazil, Libanon, Južna Koreja, Novi Zeland, Grčka, Njemačka, Slovenija i Hrvatska.

Na olimpijskom turniru u Pekingu sigurno će nastupiti reprezentacije Kine, Španjolske, Angole, SAD-a, Argentine, Irana, Australije, Rusije i Litve.