sport
0

U-21 reprezentacija BiH izgubila od Italije 3:2

NINA
Mladu nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u četvrtak je u prijateljskoj utakmici igranoj u Gradisci - Disolenci savladala odgovarajuća reprezentacija Italije sastavljena od igrača koji nastupaju u Seriji B rezultatom 3:2 (2:0).

Strijelci za aktualne prvake Evrope bili su Vattaggiato u 25. i 43., te Pelle u 67. minuti, dok su za ekipu Ibrahima Zukanovića pogodili igrač Modriča Maxime Petar Jelić, koji je u 52. minuti bio precizan s bijele tačke, i član Sarajeva Edin Pehlić u 81. minuti.

Pehlić je ujedno uz Josipa Barišića, nogometaša Posušja, bio najbolji pojedinac u dresu BiH. Također, treba istaknuti da Zukanović danas nije mogao računati na dvojicu ''stranaca'' - Senijada Ibričića i Marka Maksimovića koji nakon ispadanja njihova Zagreba u četvrtfinalu Kupa Hrvatske nisu ni putovali u Italiju, pa je ovaj ipak solidan rezultat time još vrjedniji.

Bila je to posljednja provjera naših najboljih mladih nogometaša pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2006. i utakmice s Belgijom (25. marta u Loureu) i Litvanijom (29. marta u Sarajevu).

Popis mladih reprezentativaca za kvalifikacijske susrete s Belgijom i Litvanijom selektor Zukanović objavit će sutra u prostorijama Nogometnog saveza BiH.