sport
0

Tyson nokautiran zbog ozljede koljena

NINA
Bivšem prvaku svijeta u boksu Mikeu Tysonu danas je u bolnici u Phoenixu uspješno operisano lijevo koljeno koje je ozlijedio u prvoj rundi subotnjeg meča protiv Dannyja Williamsa.

Tyson je krajem prve runde pokidao menisk, ali nije tražio liječničku pomoć i nastavio je meč. U četvrtoj rundi, nakon serije udaraca britanskog boksera doživio je klasičan nokaut.

"Ovakvih ozljeda vidio sam na stotine, ali prvi put sam vidio da je neko ostao na nogama nakon takvog oštećenja meniska. U takvim situacijama sportiste s borilišta iznose na nosilima, a Tyson je uspio boksati još tri runde i sam otići s ringa. Priznajem da sam šokiran, a Tyson može biti sretan što nije uništio ligamente", izjavio je nakon operacije hirurg Richard Emerson, dodavši da bi bivši prvak za dva mjeseca mogao nastaviti s treninzima.

Tysonov menadžer Shelly Finkel potvrdio je da je operacija bila uspješna, a novinarima je rekao da je ozljeda koljena jedini razlog Tysonova poraza.

"Sada je jasno zbog čega je Mike doživio onakav nokaut. Nije se mogao kretati po ringu niti eskivirati udarce, a pošto je rođeni borac nije želio predati meč. Šteta što je poražen od puno slabijeg bokera, ali uvjeren sam da će se uspješno oporaviti i da će dobiti priliku za revanš", rekao je Finkel.