sport
0

Tyson najavio meč protiv Dannyja Williamsa

NINA
"Imao sam vrlo šarenu prošlost, ali sam otada sazreo. Mislim da sam zaslužio još jednu priliku da dokažem da se moja prošlost može prebrisati", izjavio je Tyson pred brojim novinarima na promociji meča s Dannyjem Williamsom, koji je na rasporedu 30. jula u Louisvilleu.

Posljednji put se Tyson borio 22. februara 2003. godine kada je u 49 sekundi zaustavio Clifforda Etiennea. Već neko vrijeme živi u vrlo skromnoj kući u predgrađu Phoenixa, daleko od raskalašenog života, koji ga je više puta bacao na dno.

"Naučio sam živjeti puno ljepše s puno manje stvari", kazao je Tyson obraćajući se novinarima u vrlo neuobičajeno pristojnom tonu.

Tyson je demantovao izjavu koju je London Evening Standard objavio u ponedjeljak 28. juna, u kojoj su naveli da Tyson živi na ulici i da mu novac daju dileri. Priznao je da mu prelazak na mirniji i povučeniji život nije bio lagan.

"Bio sam oduvijek ovisan o haosu. Haos je oduvijek bio dio mene, pa mi je stoga bilo teško preobraziti se u osobu kakva sam sada. Nikada nisam dopustio da haos nestane."