Atletika
0

Tyson Gay ide na operaciju nakon SP-a

Totalsport
Aktuelni svjetski prvak na 100 i 200 metara, Amerikanac Tyson Gay, morat će nakon Svjetskog atletskog prvenstava u Berlinu na operaciju.

Gaya već neko vrijeme muči povreda prepona. Bol je osjetio i nakon subotnje pobjede na 200 m (20.00) na mitingu u Londonu, ali prije SP-a ne želi na operacijski sto.

  • Liječnik mi je rekao da ću morati na operaciju, ali neću ići prije SP-a, do tada ću bol pokušati smanjiti tabletama - istaknuo je čovjek s najboljim ovogodišnjim rezultatima na 100 (9.77) i 200 metara (19.58).

Gayu je povreda tetive koljena uništila prošlu sezonu kada nije uspio ući u finale Olimpijskih igara, a nova ozljeda prijeti kompromitacijom i ove godine.

  • Sve je to vrlo frustrirajuće, stvarno nemam sreće - jadao se Gay koji ipak ne pomišlja na otkazivanje nastupa u Berlinu i velikih dvoboja s olimpijskim pobjednikom i svjetskim rekorderom Usainom Boltom.

  • Vjerujem da ću u atmosferi Svjetskog prvenstva, kada mi skoči adrenalin, biti u redu jer ni u Londonu tokom same utrke nisam osjećao bol. Najviše me boli kad sjedim ili hodam.

Gay će idućih dana donijeti odluku hoće li trčati na mitingu u Stockholmu predstojeći petak. To bi mu trebao biti posljednji nastup uoči Berlina.