Lijep gest
0

Tužni hokejaš Capitalsa navijačicama promijenio gumu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Hokejaš Washington Capitalsa Brooks Laich pokazalo je veliku ljudsku dimenziju pomogavši majci i kćeri koje su zapele u prometu zbog puknute gume, i to u noći nakon šokantnog poraza njegove ekipe.

Ispao je Washington, najbolja ekipa osnovnog dijela lige sa 121 osvojenim bodom, u prvoj rundi doigravanja Istočne konferencije NHL lige od Montreala, i to nakon vodstva od 3-1 u seriji. Posljednju, sedmu utakmicu, Capitalsi su izgubili u srijedu na svom ledu od Canadiensa 2-1.

Brooks Laich, poznat otprije kao jedan od najkorektnijih igrača u inače vrlo kulturnoj ekipi, koji inače nastupa u javnosti kao glasnogovornik tima čak i ispred kapetana Aleksandra Ovečkina, bio je toliko razočaran porazom da je nakon utakmice zamolio novinare da ga poštede pitanja.

Sjeo je u svoj SUV krenuvši prema kući. Zaustavio se na obilaznici kad je vidio dvije žene izvan ceste odjevene u majice njegova kluba. Bile su to Mary Ann Wangemann i njezina 14-godišnja kći Lorraine. Pukla im je guma na automobilu, te su u tim trenucima upravo nazvale službu za pomoć na cestama, u kojoj su ih obavijestili neka budu strpljive.

"Bile smo pomalo prestrašene. Čovjek se na otvorenoj cesti osjeća prilično ranjivo", ispričala je novinarima Mary Ann rekavši:

"Odjednom je jedan SUV koji je prolazio cestom usporio i zaustavio se. Iz automobila je izašao Brooks Laich i ponudio svoju pomoć. Nakon toga nam se izvinio na porazu, te je s nama proveo idućih sat vremena."

Žene je Laich upitao imaju li rezervnu gumu, nakon čega ju je 40 minuta mijenjao. Mary Ann je otkrila da je auto u jednom trenutku propao s dizalice umalo povrijedivši hokejaša. Laich nije odustao već ga je ponovno podigao i odradio posao.

"Savjetovao nas je da vozimo polako i pozovemo pomoć osjetimo li da nešto nije u redu. Oduševio nas je svojom skromnošću. Čak je molio da o ovom ne javljamo novinarima, ali ja jednostavno nisam mogla zanemariti njegovu začuđujuću dobrotu", rekla je gospođa Wangemann objavivši na kraju da je njihovo kasnovečernje druženje s hokejašem završilo prijateljskim zagrljajem; njezina je kćerka to iskustvo, odmah čim je došla kući, podijelila sa svojim prijateljima na Facebook profilu.