Dunavski kup u Srbiji
0

Tuzlanski Zmaj na pobjedničkom postolju

Sarajevo-x.com
Proteklog vikenda u Srbiji je održana međunarodna trka Dunavski kup na kojem je učešće uzelo preko 60-tak biciklista iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Na ovoj međunarodnoj manifestaciji nastupala su i četiri takmičara kluba Zmaj iz Tuzle. U drumskoj trci najbolj jei bio Trle Hajrudin iz tuzlanskog kluba koji je osvojio prvo mjesto. Osim toga pobijedio je i na sva tri prolazna cilja. Drugo mjesto osvojio je Miroslav Bočanin iz BK "Partizan“ Beograd, dok je treće mjesto osvojio Vasiljev Dejan iz BK Segedin Mađarska.

IzuzevTrleta, nastupili su i Čorić Mensur koji je kod kadeta osvojio šesto mjesto, dok su kod veterana još nastupili Kasumović Dževad zauzevši 15. mjesto i Mičević Milan 27. mjesto.

Na ovoj međunarodnoj trci, direktor kluba Zmaj, Trle Hajrudin je sve takmičare obavijestio o trci koju organizuje ovaj klub tradiocinalnoj međunarodnoj memorijalnij trci "Tuzla, 25.maj“ koja će se organizovati 26. maja ove godine.

"Tačno mjesec dana je ostalo do ove manifestacije, a posao se upolovio, imamo još dosta toga uraditi, kako bi ovu manifestaciju mogli organizovati na što bolji mogući nivo. Trasa trke se promijenila za razliku od prošlih godina, start trke će najvjerovatnije biti ispred TC Omega gdje se ide do Sapne, tu je okretište i sa ciljem ispred TC Dramar. Očekujemo oko 80-tak biciklista iz 8 država, a najveći favorit za pobjedu u juniorskoj konkurenciji je najbolji mladi biciklista BiH, Subašić Hidajet koji je i na prošlogodišnjoj trci slavio pobijedu", istakao jeTrle Hajrudin.