Visoko cup 2019
65

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 28 medalja u Ilijašu

A. K.
Članice Kluba ritmičke sportske gimnastike Sloboda protekle subote su učestvovale na Internacionalnom turniru ritmičke gimnastike Visoko cup 2019, a u Tuzlu su se vratile sa osvojenih 28 medalja.

U sportskoj dvorani u Ilijašu u subotu je u organizaciji Kluba ritmičke gimnastike Visoko održan Internacionalni turnir ritmičke gimnastike Visoko cup 2019 na kojem je učestvovalo 300 gimnastičarki koje su se takmičile u individualnim i grupnim vježbama.

Na turniru je učestvovalo i devet gimnastičarki tuzlanske Slobode u kategorijama mini, kadeti i juniori. Nastupima u individualnim vježbama osvojile su 28 medalja od kojih je 19 zlatnih, šest srebrenih i tri bronzane.

Amila Bećirović osvojila je tri zlatne medalje, Irma Jukić tri zlatne i jednu srebrenu, Belma Mešić dvije srebrene i isto toliko bronzanih, Nejla Muradbegović po jednu zlatnu, srebrenu i bronzanu, Sara Muradbegović tri zlatne, Amna Selimović zlatnu i dvije srebrene, Elena Lončar tri zlatne, Noemi Stjepić tri zlatne te Emina Kalić zlatnu medalju.

Tuzlanske gimnastičarke sada se pripremaju za nastup na turniru Pirueta cup 2019 u Virovitici, a zatim i 14. Christmas cup u Zagrebu.