Veliki uspjeh
191

Turniri u Hrvatskoj: Ubjedljivo najbolji plesači iz BiH, članovima Astorije najviše medalja

Klix.ba
Na Plesnom turniru Makarska/Split 2017 proteklog vikenda, koji je održan na 20. godišnjicu HSPS bodovnog turnira u sportskim standardnim i latinoameričkim plesovima u kategorijama solo, parova, grupa i formacija, ubjedljivo najbolji su bili plesači iz Bosne i Hercegovine.

U velikoj konkurenciji na ovom takmičenju, na kojem je učestvovalo više stotina plesača iz Hrvatske, BiH, Slovenije i drugih zemalja regiona, članovi Plesnog kluba "Astorija" iz Sarajeva ponovo su dokazali kvalitet i profesionalnost te u skoro svim kategorijama osvojili najviše zlatnih, srebrenih i bronzanih medalja.

U latinoameričkim plesovima su u Makarskoj i u Splitu, u kategoriji juniori 1 D1, prvo mjesto osvojili Marija Andrić i Marko Ćurić, a u kategoriji juniori 1 D3 prvo mjesto pripalo je Abazu Babiću i Džani Mehmedović.

U Makarskoj u standardnim plesovima, Marija i Marko ponovo su osvojili prvo, a u Splitu treće mjesto, dok su Abaz i Džana osvojili četvrto, odnosno treće mjesto.

U velikoj konkurenciji u kategorijama pojedinaca napredni i početnici, članovi "Astorije", osvojili su sva tri prva mjesta.

Plesači ovog kluba kao ubjedljivo najbolji u BiH i regionu pripremaju se za novi turnir u Vitezu.