Novogradski dani 201
176

Turnir u odbojci na pijesku na Dobinji okupio veliki broj osnovaca i srednjoškolaca

Klix.ba
U okviru 21. tradicionalne manifestacije Novogradski dani 2017, a u organizaciji Odbojkaške akademije Smeč na terenu za odbojku na pijesku na Dobrinji, jučer i danas održan je turnir u odbojci na pijesku za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Novog Grada.

Na turniru su učestvovale 62 ekipe, a pobjednicima su uručene diplome i medalje.

U kategoriji djevojčica do šestog razreda prvo mjesto osvojile su Asja Haznadar i Adna Sadžak, drugo mjesto Azra Kapo i Nejla Šenderović, dok su treće mjesto osvojile Esma Smajić i Ema Kurtović.

Među najboljim djevojčicama do devetog razreda bile su Nora Maslo i Amila Bečirbegović. Na drugo mjesto plasirale su se Ema Pilavdžija i Anida Čopra, dok su treće mjesto osvojile Hana Krnjić i Hana Vražalica.

Prvo mjesto među srednjoškolkama osvojile su Amina Zorlak i Nejra Gojak, dok su drugoplasirane Iman Rondić i Emana Rondić. Treće mjesto pripalo je Alini Hasić i Dajani Lakić.

U muškoj kategoriji takmičara osnovnih škola prvoplasirani su bili Fatih Rondić i Aldin Rondić. Drugo mjesto osvojili su Derviš Dautbašić i Timur Beriša, a treće Adi Topalovići Emir Spahić.

Prvo mjesto među srednjoškolcima osvojili su Anes Šabanović i Emin Karović, dok su drugoplasirani Mahir Džemidžić i Ahmed Srna. Treće mjesto pripalo je Armanu Špilja i Anuru Hadžimuratoviću.