sport
365

Trofejna braća Karačić: Tri brata, tri državna prvaka, a "krug" kompletiran za rođendan

Piše: O. T.
Goran Karačić je prvak Bosne i Hercegovine u fudbalu, Igor Karačić je prvak Makedonije u rukometu, a Ivan Karačić prvak Švicarske u rukometu. Tri brata, tri nacionalna trofeja.

Goran Karačić rođen je 18. augusta 1996. godine i ove sezone je osvojio BHT Premijer ligu u dresu Zrinjskog. Talentovani golman je branio u 24 utakmice za Plemiće u protekloj sezoni i primio je samo 12 golova te čak 17 puta meč završio bez postignutog gola. Impresivnom statistikom zaslužio je poziv selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmeda Baždarevića i pozvan je za predstojeći meč protiv Španije i mečeve Kirin Kupa u Japanu.

Igor Karačić je rođen 2. novembra 1988. godine i igra na poziciji srednjeg beka u redovima rukometnog šampiona Makedonije Vardara iz Skopja. Vardar je u protekloj sezoni odbranio titulu prvaka Makedonije te je osvojio drugo mjesto u regionalnoj SEHA ligi. Također, Igor je u dresu Vardara igrao četvrtfinale rukometne Lige prvaka, a u dresu Hrvatske osvojio je bronzanu medalju na minulom Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Treću titulu nacionalnog prvaka u porodicu Karačić donio je Ivan, najstariji član sjajnog trojca. On je rođen 26. maja 1985. godine i upravo je za svoj 31. rođendan u dresu Kadettena osvojio rukometno prvenstvo Švicarske. Ivan igra na poziciji srednjeg beka i dugogodišnji je član reprezntacije Bosne i Hercegovine koja će 12. i 15. juna igrati baraž za Svjetsko prvenstvo, a protivnik je Švedska.