|

Trle pozvan na svjetsko prvenstvo u biciklizmu za veterane

Trle pozvan na svjetsko prvenstvo u biciklizmu za veterane
30
F
FENA
1.2.2013. u 22:14
1
komentara
30

dijeljenja
Trle pozvan na svjetsko prvenstvo u biciklizmu za veterane
Pored brojnih priznanja koje je Hajrudin Trle kao direktor i trener u BK Zmaj od Bosne dobio za izuzetno uspješnu proteklu biciklističku sezonu, ličnu i "Zmajeva", uslijedilo je novo priznanje, ovog puta u vidu poziva za učešće na Svjetskom prvenstvu za veterane.
Predstavnici krovne biciklističke svjetske kuće UCI vrednovali su kvalitete Trle Hajrudina, najtrofejnijeg bh. bicikliste, koji je prošle godine na ovom elitnom takmičenju ostvario svoj najbolji rezultat (osvojivši sedmo mjesto u brdskoj, deveto u drumskoj trci, a 27. na hronometar, bez opreme za tu disciplinu), te ga i ove godine pozvali da predstavlja Bosnu i Hercegovinu.

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo održati će se tradiocionalno u Sent Johanu, Tirol, Austrija, od 24. do 31. augusta, a vozit će se: drumska trka 24. augusta, koja se istovremeno boduje za svjetski kup, zatim 26. augusta brdska trka te 28. augusta hronometar.

- Ova poziv mi predstavlja veliko priznanje. Prošle godine ostvario sam najbolje rezultate od svih dosadašnjih nastupa na Svjetskom prvenstvu, i vjerujem da ću ove godine postići još bolji rezultat. Naravno, želja mi je postaviti najbolji rezultat u drumskoj trci i na taj način u najboljem svjetlu predstaviti BiH - kazao je Hajrudin Trle.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...