Druženje 12. maja
399

Trkači u kampanji "Trčim za nekog s autizmom" prikupili više od 18.000 KM

Klix.ba
U okviru kampanje “Trčim za nekog s autizmom” do sada prikupljeno više od 18.000 KM.

Više od 150 trkača i trkačica se 20. aprila odlučilo trčati Heineken 0.0 5K Spring Run u plavima majicama kao učesnici kampanje “Trčim za nekog s autizmom”.

Plavi trkači i trkačice su prodajom svojih kilometara prikupljali donacije za edukaciju 116 mališana s poremećajima i poteškoćama u razvoju koji pohađaju EDUS program kroz ranu intervenciju, predškolski i školski program.

Zahvaljujući svim učesnicima do sada je prikupljeno više od 18.000 KM, dok će se finalni iznos objaviti nakon prispjeća svih uplata. Zbog velikog broja upita i predstojećih praznika iz Udruženja EDUS - Edukacija za sve javljaju da se rok za uplatu donacija od prodanih kilometara porodužava do utorka 7. maja. Uplate se mogu izvršiti na račun 161 000 008 967 04 97 (Raiffeisen Bank BiH), svrha uplate: donacija za trku.

Za zahvalu plavim trkačima i trkačicama te svim kupcima kilometara na nesebičnom zalaganju, trudu i angažmanu, Udruženje EDUS - Edukacija za sve organizuje zajedničko druženje koje će biti organizovano u nedjelju, 12. maja s početkom u 10:00, na parkingu ispred Velike aleje (Ilidža, Vrelo Bosne) u okviru Park Run treninga Udruženja Marathon.

“I ove godine su trkači i trkačice pokazali dobru volju i veliko srce da pomognu naš rad i edukaciju djece u EDUS programu. Kroz druženje uz hranu i osvježenje želimo pokazati našu zahvalnost svima koji su pomogli da se ova plemenita akcija realizuje s ovakvim uspjehom te ovom prilikom pozivamo sve koji su učestvovali u kampanji 'Trčim za nekoga s autizmom', bilo kao trkači ili kupci kilometara, da nam se priduže” rekla je Nirvana Pištoljević, izvršna direktorica Udruženja EDUS -Edukacija za sve.

Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon je rekao da je sretan da je kampanja "Trčim za nekoga s autizmom" imala veliki odjek i ove godine.

“Zaista nam je drago da naši trkački projekti imaju veliki odziv u zajednici te da su prilika da pored ulaganja u vlastito zdravlje i dobru formu, trkači pomognu najranjivijim skupinama u našoj zemlji”, kazao je Mujanović.

Nakon uspješno organizovane Heineken 0.0. 5K proljetne trke, Udruženje Marathon je otvorilo prijave za Vienna Run4Lifestyle 10K noćnu trku, o čemu više informacija možete dobiti ovdje.

Kampanja “Trčim za nekoga s autizmom” je realizovana uz podršku Ambasade Australije u Beču te više od 1.000 osoba dobre volje koje su učestvovali kao plavi trkači i plave trkačice ili kupci njihovih kilometara za edukaciju djece s poremećajima i poteškoćama u razvoju.