sport
13

Trinaest medalja za mlade klizače Bosne u Zagrebu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Klizači sarajevske Bosne osvojili su 13 medalja na Otvorenom prvenstvu u brzom klizanju na kratke staze Zagreb Open 2013.

Petnaest klizača i klizačica KKK "Bosna" osvojili su sedam zlatnih, pet srebrenih i bronzanu medalju.

Najbolji takmičari Bosne Ademir Babaić (junior A) i Samra i Asmir Selimbegović (juniori C) osvojili su zlatne medalje, dok su Nihad Bašić i Mirza Karići osvojili srebrena odličja.

Osim njih, zlatnu medalje su osvojili Muhamed Zajimović i Ilan Krstić (oboreni lični rekordi u svim disciplinama).

U svom prvom nastupu na bilo kojem takmičenju najmlađi takmičari Bosne osvojili su šest medalja. Zlatne su osvojili Sumeja Zajimović, Jahja Jusupović i Manon Bennett, srebrene medalje Isa Avdić i Pierre Bennett, dok se Omar Prins Saletović okitio bronzanom medaljom.

Posebno treba istaći rezultate Nihada Bašića koji je ostvario lični rekord na 500 m, te Asmira Selimbegovića koji je također ostvario lične rekorde u sve tri discipline.

Fatima Omerhodžić osvojila je četvrto, a Lamija Avdić šesto mjesto.

U daljem periodu nastavljaju se intenzivne pripreme klizača za nastup na svjetskom juniorskom prvenstvu koje će biti održano sljedeće sedmice u Varšavi, a na kojem će nastupiti pet Bosninih reprezentativaca (Ademir Babaić, Mirza Karić, Tarik Omeragić, Fatima Omerhodžić i Samra Selimbegović) kao i učešće klizačice Lamije Avdić na omladinskom olimpijskom festivalu EYOF u Brašovu u Rumuniji, saopćeno je iz KKK Bosna.