{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trijumf zeničkih ragbistica

S
28.9.2009. u 08:00
0
2
Trijumf zeničkih ragbistica
0
Trijumf zeničkih ragbistica
Foto: Zeda News
Ragbijašice zeničkog Čelika pobjednice su prvog turnira Regionalne ragbi lige, u kojoj nastupaju igračice Nade iz Splita, Sarajeva, Beograda i Kruševca.
Na turniru, koji je igran u Zenici, najviše uspjeha imale su domaće ragbijašice koje su u prvom meču pobijedile Nadu sa 5:0, a u drugom Sarajevo sa 14:0, Nada je bila uspješnija od Sarajki sa 24:0, i tako zauzela drugo mjesto.

Izvan konkurencije na turniru su nastupile druge ekipe Čelika i Nade koje su pokazale odličnu igru, a nešto uspješnije je su bile rezervistkinje Čelika koje su pobijedile drugu ekipu Splićanki i igrale neriješeno 10:10 protiv Sarajeva.

Svi rezultati turnira: Čelik I – Nada II 43:0 (24:0), Sarajevo – Čelik II 10:10 (10:0), Nada II – Sarajevo 0:10 (0:10), Nada I – Čelik I 0:5 (0:5), Čelik II – Nada II 25:0 (20:0), Sarajevo – Nada I 0:24 (0:12), Nada 1 – Čelik 2 10:0 (5:0), i Čelik I – Sarajevo 14:0 (7:0).

Na tabeli nakon prvog turnira Regionalne ragbi lige za žene vodi Čelik iz Zenice sa šest bodova, druga je Nada iz Splita sa četiri boda, Sarajevo je treće sa dva boda, dok je Beograd bez bodova.

Čelik Zenica I: Medina Suljić, Inke Asni Grahić, Nusreta Juhić, Amra Bojić, Vildana Kargić, Džana Brkić, Amina Gluhić, Zana Kulalić, Almedina Mahmić i Sandra Vuković.

Nada Split I: Petra Drašković, Aida Tanasković, Jelena Radović, Maja Gajica, Rea Jurić, Marija Malenica, Ana-Marija Cikojević, Nikolina Alajbeg i Antonia Fio.

Sarajevo: Aida Feriz, Aida Jusupović, Irma Šabotić, Amira Memić, Rusmira Velić, Medina Begović, Emina Ćerimović, Zekira Harbaš, Emina Jusupović i Mirnesa Bandić.

Nada Split II: Ivana Macan, Željana Šore, Ana Tokić, Dubravka Kovač, Ana Čurak, Ivana Vučićić, Marija Dolić, Tina Nedeljković i Lucija Milin.

Čelik Zenica II: Lamija Kadrić, Ehlimana Alić, Amila Kobić, Almedina Mahmić, Sandra Vuković i Mersa Bešić.

Sve utakmice sudili su međunarodni sudija Mirza Oruč, Sabahudin Subašić i Safet Šabačkić, svi iz BiH, a delegat je bio Zehrudin Mušinović-Zela (BiH).

Naredni turniri Regionalne ragbi lige za žene igraju se 17. oktobra u Beogradu, a 14. novembra u Splitu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će biti prvak BiH u košarci?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: