{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO+VIDEO
/
Trideset sportaša započelo avanturu Red Bull X-Alps

S
21.7.2011. u 12:21
0
3
Trideset sportaša započelo avanturu Red Bull X-Alps
0
Trideset sportaša i njihovi pratioci započeli su utrku kroz alpsku divljinu. Njihov krajnji cilj je Monako, 864 km udaljen, međutim, glavni problem su Alpe koje su vrlo zahtijevane i sa vrlo teškim vremenskim uslovima. Očekuje se da će utrka trajati od 10 do 15 dana, u zavisnosti od vremena koje ih bude pratilo.

Utrka je započela pred oduševljenim navijačima i gledateljima na poznatom Mozartplatzu u Salzburgu, a dovela ih je do Gaisberga, prve kontrolne tačke, gdje su ih dočekali navijači i paraglajding zajednica. Ritchard Pethigal (BRA) bio je prvi koji je dosegao 1288m.


Ovaj događaj koji će trajati oko dvije sedmice prepun je rizika i opasnosti, pa se moralo unaprijed dobro organizirati za šta su se pobrinuli: Christian Amon (AUT2), Mike Kueng (AUT3), Helmut Eichholzer (AUT1), Paul Guschlbauer (AUT4) i Hannes Arch (direktor organizacije). Press konferencija koja je održana 7.maja 2011. u Salzburgu.


Letenje paraglajderom ili pješačenje sa zmajem na leđima, jedina su dva načna kretanja tokom Red Bull X-Alps takmičenja. Ovdje vidite Michaela Gaberta (GER) na treningu na Gorssglockneru u mjesecu junu.


Jan Skrabalek (CZE) i njegova podrška Karel Vrbensky raspravljaju pješačeći tokom treninga na Grossglockneru. Podrška pratitelja vrlo je bitna tokom ovog takmičenja, jer on navigira, kuha i motivira sportaša.


Jan Skrabalek (CZE) leti iznad Glocknerstrassea tokom Red Bull X-Alps treninga u Glossglockneru. U nedjelju su vremenski uslovi bili dosta dobri za letenje, pa je ekipa krenula prema jugu Austrije.

Drugi dan Red Bull X-Alps takmičenja bio je poprilično težak za sve sportaše zbog loših vremenskih uslova. Neki su sportaši čak potražili i sklonište zbog velikih sniježnih oluja. Pogledajte!


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: