Vjerovao u svoj tim
138

Trgovac namještajem sinoć ostvario najveći dobitak u historiji kladionice

N. K.
Jim McIngvale (Foto: Twitter)
Jim McIngvale (Foto: Twitter)
Američki biznismen i najveći kladioničar na svijetu Jim McIngvale (71) osvojio je 75 miliona dolara na kladionici nakon što je njegov omiljeni bejzbol klub Houston Astrosi osvojio MLB ligu.

Astrosi su u noći sa suboe na nedjelju osvojili drugi naslov prvaka u šest godina nakon što su kod kuće u šestoj utakmici finala play-offa MLB-a pobijedili Philadelphia Phillies sa 4:1 i u seriji na četiri pobjede slavili sa 4:2.

McIngvale je na svoj tiket uložio 10 miliona dolara, a uoči utakmice ovaj trgovac namještajem prošetao terenom uz ovacije navijača.

"Sve vas volim. Volim ovaj grad i sve bih učinio za njega. Ponosan sam što sam dio ove zajednice", poručio je nakon utakmice čovjek čije se bogatstvo procjenjuje na 350 miliona dolara.

Inače, najveći svjetski kladioničar izgubio je 10 miliona dolara na Super Bowlu kada su Bengalsi izgubili od Ramsa, dok se na Astrose već kladio 2017. godine kada su bili prvaci.

Tada je dobio 8 miliona dolara i bio pozvan na druženje prvaka s tadašnjim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

McIngvale je odlučio i počastiti svoje kupce jer su Astrosi osvojili naslov pa je svako ko je prije play-offa sezone kupio madrac vrijedan 3.000 dolara dobio povrat novca nakon što su podizanja trofeja.