sport
0

Trener Željezničara Jiri Plišek želi podići fizičku spremu igrača

NINA
Jiri Plišek očito ne želi apsolutno ništa prepustiti slučaju, pa je tako već drugi dan nakon pobjede Željezničara protiv Pannarosse igračima dao težak kondicijski trening.

Subotnje vruće jutro “plavi” su proveli kupajući se u znoju, no “pobune” nema jer su svi svjesni da samo takvim načinom rada mogu kvalitetno iznijeti predstojeće utakmice u Kupu UEFA, te start premijerligaške sezone.

“Zbog utakmice s prvakom San Marina dosad nismo previše radili na fizičkoj spremi. Više smo se bazirali na uigravanje ekipe, tako da ćemo u idućih desetak dana više raditi na podizanju fizičke spremnosti”, kazao je Almir Gredić, strijelac prvog pogotka protiv Pannarosse. Taj pogodak bio mu je šesti u dosadašnjim evropskim nastupima za “plave”, te ujedno i njegov najbrži pogodak u evropskim kupovima. Trebalo mu je samo tridesetak sekundi da zatrese mrežu.

“Izgleda da sam zadužen za davanje pogodaka u evropskim utakmicama”, našalio se Gredić i dodao: “Trener je naredio ofenzivnu igru od prve minute s ciljem da što prije postignemo pogodak i razbijemo njihovu koncepciju igre. U tome smo uspjeli, zabili smo tri pogotka za jedanaest minuta i protivnik je bio gotov. Znali smo da smo kvalitetniji od njih i došli smo s ciljem da pobijedimo. Uspjeli smo u tome i praktički smo riješili pitanje putnika u drugo pretkolo, no dok ne odigramo revanš ne želim govoriti o mogućim protivnicima.”

Češki trener je naravno zadovoljan ishodom utakmice, posebno je zadovoljan otvaranjem i prvim dijelom, dok smatra da je drugi dio trebao biti bolji. Pogodak koji je Željezničar primio pred kraj utakmice, prema Plišekovim razmišljanjima, nije se trebao dogoditi. Naravno, taj pogodak neće puno utjecati na konačan ishod, no do njega je došlo zbog opuštene igre “plavih”, što Plišek u budućnosti želi izbjeći.

Dobar rezultat su malo pokvarile ozljede dva napadača Admira Raščića i Senada Žerića. Raščić je ozlijedio skočni zglob i morao je napustiti teren već nakon 45. minute. Zamijenio ga je upravo Žerić koji je pred kraj utakmice također ozlijedio skočni zglob. Obojica će morati mirovati nekoliko dana, no stručni štab se nada da će biti spremni za revanš utakmicu 29. jula.