Neće podleći
0

Trener Sarajeva nakon blamaže: Slabi smo, a igrači se nisu držali plana

K. H.
Goran Sablić (Foto: Screenshot)
Goran Sablić (Foto: Screenshot)
Trener Sarajeva Goran Sablić bio je izuzetno nezadovoljan nakon poraza svog tima od moldavskog Milsamija kojim su ispali iz UEFA-ine Konferencijske lige, a on je istakao da se igrači tokom utakmice nisu držali ranije dogovorenog plana.

Sablić je posebno podvukao probleme u napadu Bordo tima, a smatra da su njegovi igrači trebali osigurati prolazak već u prvom meču.

"Nažalost, nismo uspjeli ostvariti pobjedu i proći dalje. Što se tiče utakmice, otvorili smo je jako nervozno i očigledno smo podlegli imperativu pobjede i ovoj predivnoj atmosferi koju su navijači napravili. Nisu se držali plana kojem smo se dogovorili. U drugom poluvremenu smo pokušali s drugom formacijom i pritiskom, naprijed smo sterlini, nemamo dubinu, nemamo agresiju, ne možemo izvršiti presing grupni i ispadamo kao pojedinci, a kada imamo loptu u nogama i kada pripremamo napad, sve se zaustavi u posljednjoj trećini. Mi smo trebali proći u prvoj utakmici gdje smo bili bolji i dominantniji, ali problem realizacije je na kraju odlučio. Imali smo dvije-tri izgledne šanse i večeras, ali na kraju je to bilo nedovoljno", rekao je trener Sarajeva i nastavio:

"Slažem se da je ovo katastrofa, nikad nije ugodno, ali ovo što su momci danas pružili je blizu njihovog maksimuma. Situacija je takva, ali trebat će vremena. Iskreno, kasnimo barem mjesec dana u svemu."

Nakon toga je rekao da on neće odustati i da će dati sve od sebe koliko god teška situacija bila.

"Zabrinut sam, u prvoj utakmici smo apsolutno dominirali i kreirali 10-ak odličnih akcija, ali nismo uspjeli realizovati, kao ni penal. Ne mogu biti nezabrinut, to je stanje koje jeste i čovjek ne može otići iz svoje kože. Nemam nekih zamjerki, ali malo prijateljskih utakmica i odlazak brojih igrača je glavni razlog. Nije dobro, svi su očekivali da ćemo proći, kao i mi sami, ali ako žele igrati za Sarajevo, onda treba podmetnuti leđa, dignuti glavu i raditi još jače. Ni sam nisam znao koga da stavim u prvoj utakmici u Moldaviji, bio sam zaista zadovoljan tim susretom, ali su se večeras otkrili limiti. Ja neću podleći, dat ću sve od sebe koliko god teško bilo", dodao je trener Sarajeva.

Bordo tim naredni meč igra u ponedjeljak od 18 sati protiv Tuzla Cityja.