sport
2

Tomislav Damjanović drugi na bodybuilding takmičenju Loaded Cup u Bochumu

Klix.ba
Tokom ove sedmice, završno sa 28. martom, najbolji juniorski bh. takmičar je učestvovao na prestižnijoj evropskoj smotri u bodybuildingu, Loaded Cup u njemačkom Bochumu. Tomislav Damjanović, kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine je ostvario veoma zapažen rezultat za našu državu na ovom nivou takmičenja plasirajući se na drugu poziciju u svojoj kategoriji i 3. mjesto u apsolutnom plasmanu u konkurenciji od preko 300 takmičara iz 15 država.

Tomislav je u najbrojnijoj kategoriji juniora preko 75 kg, dijelio binu, rame uz rame sa svjetskim i evropskim prvacima, pokazavši tako da za uspjeh u našoj državi treba samo jaka volja.

"Mislim da mogu biti veoma zadovoljan svojim plasmanom na ovom prestižnom takmičenju. U narednom periodu me očekuje nekoliko nastupa, državno prvenstvo u Sarajevu 24. aprila, Evropsko prvenstvo u Barseloni 4. maja i Bihać Open sredinom maja mjeseca. Moj trener, Saša Drašković i ja ćemo se potruditi da forma bude još bolja sljedeći put kad stanem na binu, a naravno uz pomoć i razumjevanju mojih najbližih, te onih koji su mi omogućili pripreme za ovu sezonu", izjavio je Damjanović.