{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tim BiH u brzom klizanju postigao dobre rezultate

S
18.9.2011. u 16:29
0
2
Tim BiH u brzom klizanju postigao dobre rezultate
0
Tim BiH u brzom klizanju postigao dobre rezultate
Reprezentativci BiH u brzom klizanju na kratke staze, Ademir Babaić , Nihad Bašić i Tarik Omeragić, ovog vikenda nastupaju na međunarodnom takmičenju Danubia Series 1, Bulgarian Open u Sofiji.
Ovi sportski ambasadori i ovog puta su u punom sjaju predstavili BiH.
Babaić je jučer na kvalifikacijskim trkama na 500 metara u Junior B kategoriji oborio BiH rekord sa vremenom 45,49 izborivši učešće u finalu u skupini od 22 takmičara iz 10 zemalja, te je u konačnici zauzeo zavidno 6 mjesto svrstavši se u red sa budućim olimpijcima Mađarske i Rumunije, Liu Shaoangom i Gal-Oravcz Istvanomom.

Odličan nastup je imao i Omeragić (klizač Junior C kategorije) koji je u finalu trke na 500 metara zauzeo 5 mjesto sa brzinom od 48,61.
Naš najstariji takmičar Nihad Bašić (Junior A kategorija) je takođe imao odličan nastup zauzevši 11–tu poziciju u ukupnom plasmanu.

Danubia Serija predstavlja najznačajnije evropsko takmičenje u brzom klizanju na kratke staze i održava se u 6 zemalja Evrope. Osam klizača sa najboljih plasmanom učestvuje u finalnom takmičenju koje se svrstava u rang evropskog juniorskog prvenstva.

Na finalnom takmičenju su do sada BiH predstavljali klizači iz Klizačkog kluba Bosna i to Ademir Babaić, Tarik Omeragić i Samra Selimbegović.
Dosadašnji uspjesi naših reprezentativaca Bosnu i Hercegovinu svrstavaju u sami brzoklizački vrh.

Ovim uspjehom smo ujedno dokazali da je KKK Bosna bila i ostala rasadnik klizačkih talenata i nosioc razvolja klizačkih sportova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: