Intervju za ESPN
0

Tiger Woods nervozan zbog povratka golfu

Totalsport
Tiger Woods (Foto: AP)
Tiger Woods (Foto: AP)
Američki golfer Tiger Woods nastupit će od 8. do 11. aprila na turniru Masters kategorije Augusta National u saveznoj američkoj državi Georgiji. Bit će to njegov prvi nastup nakon višestrukog preljubničkog skandala koji je podigao veliku medijsku buru.

"Malo sam nervozan, da budem iskren. Bilo bi lijepo čuti koji aplauz podrške, ali također se nadam da ću pogoditi koji 'birdie' (jedan udarac ispod nule po rupi). Uzbuđen sam zbog povratka. Zaista se veselim što ću opet vidjeti svoje kolege, svoje prijatelje. Nedostajali su mi, nedostajalo mi je takmičenje", rekao je Woods između ostalog u dva petominutna intervjua za Golf Channel i ESPN.

Posljednji put Woods je na nekom turniru nastupio 15. novembra na Australian Mastersu. Ni dvije sedmice nakon toga doživio je saobraćajnu nesreću u neposrednoj blizini svog floridskog doma, nakon čega je otkrivena skandalozna serija seksualnih afera u kojima je varao vlastitu suprugu. Sada se Woods nalazi na liječenju od seksualne ovisnosti, a terapiju namjera nastaviti paralelno s nastupima na turnirima. Također se nada i spasu braka, te oprostu od pravarene supruge Elin.

"Čeka me još puno tretmana i samo zato što sam se vratio igri ne znači da ću se prestati liječiti. Čeka me još puno rada na sebi."

Nakon nastupa na Augusta Nationalu najbogatiji sportista današnjice nema zakazanih nastupa na turnirima.

"Zaista ne znam što ću učiniti poslije ovog turnira. Prošle sam godine morao pauzirati zbog koljena, a ove godine nakon svega što sam učinio, također ne znam što će biti dalje. Moram raditi na sebi da postanem bolja osoba, a sve kreće od odlazaka na terapije."

U svakom slučaju bit će zanimljivo pratiti Woodsov nastup na Augusta Nationalu, turniru koji je u karijeri osvajao četiri puta, kao i reakcije gledatelja i njegovih kolega.