Roger Federer
0

"Tiger Woods će se vratiti onakav kakvog ga znamo"

Totalsport
Tiger Woods (Foto: AFP/Getty Images/File)
Tiger Woods (Foto: AFP/Getty Images/File)
Da je telefonski razgovarao s Tigerom Woodsom, nakon čega je predvidio povratak "sjajnog golfera kakvoga znamo", potvrdio je švicarski teniser Roger Federer.

Najbolji teniser svijeta u razgovoru za francuski sportski denvnik L'Equipe dodao je da je pružio podršku svom prijatelju koji se nalazi u jednoj klinici u Arizoni u kojoj se liječi od seksualne ovisnosti.

Podsjetimo da je bizarna saobraćajna nesreća ispred vlastitog doma na Floridi u listopadu prošle godine razotkrila je čitav lanac ljubavnica (navodno njih 18) kojima je Woods varao svoju suprugu Elin, te narušila njegov godinama brižljivo građen savršen imidž.

Izvor blizak porodici Woods kazao je za britanski tabloid News of the World kako je Elin Tigeru zabranila vidjeti njihovu djecu, kćer Sam Alexis i sina Charliea Axela za Božić, te je od njega zatražila da zbog svojih problema zatraži stručnu pomoć prije nego mu odobri posjetu.

"Tabloidi luduju, sponzorski ugovori propadaju... Svjestan sam oduvijek bio da brižno građen imidž može biti srušen u samo jednoj minuti. To pomalo straši, ali tako stvari stoje. Tigeru je sada potreban mir, a uskoro će ponovno postati onaj sjajni golfer kakvim ga svi znamo", kazao je Federer.