sport
0

Težak poraz fudbalera BiH u Teheranu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine neslavno je završila mini-turneju po Aziji. U prijateljskom susretu u Teheranu reprezentacija BiH je na stadionu Azadi, pred oko 40.000 gledalaca, poražena od Irana rezultatom 5:2 (3:2).

Mada su najavljivali mnogo bolju igru i više zalaganja u odnosu na meč sa Korejom nogometaši BiH su u susretu s Iranom prikazali jednu od najlošijih partija. Iranci su dominirali terenom tokom cijele utakmice koristeći nezalaganje bh. nogometaša, posebno odbrambenih igrača koji su pokazali veliku nesigurnost.

Susret je dobro počeo za reprezentaciju BiH, koja je golovima Misimovića i Barbareza u 5., odnosno 17. minuti povela sa 2:0. Dva gola, koja su bila više poklon iranskih nogometaša nego plod smišljenih akcija, bila su sve što su bh. nogometaši uradili u ovom meču.

Ostatak susreta u popunosti je pripao Irancima, koji su u 25. minuti preko Madanchija smanjili na 1:2, a golovima Razaeija i Maidija u finišu poluvremena preokrenuli rezultat. Do konačnih 5:2 iranski reprezentativci došli su u posljednje dvije minute meča, kada su golove postigli Enayati i Khatibi.