Optužena za ubistvo supruga
0

Teniska sutkinja Goodman prošla detektor laži, tužilaštvo nema otiske prstiju

Totalsport
Lois Ann Goodman
Lois Ann Goodman
Američki istražitelji u Los Angelesu otkrili su da nisu uspjeli pronaći otiske prstiju na šoljici kafe s kojom je navodno Lois Goodman, profesionalna teniska sutkinja, usmrtila svog supruga Alana Goodmana u aprilu ove godine.

Lois Goodman (70) privedena je u augustu i to nekoliko dana prije nego je trebala ići u New York kako bi sudila mečeve posljednjeg Grand Slam turnira sezone - US Opena. Suđenje je u toku, a veliki korak ka dokazivanju nevinosti napravljen je u petak.

"Otisci prstiju na šoljici kafe pripadaju isključivo Alanu Goodmanu, a ne mojoj klijentici. Takav ishod DNK analize samo dodatno podržava našu teoriju da je Alan Goodman pao, a glavom pritom udario u spomenutu šoljicu. Ona se nakon toga razbila na komadiće, što objašnjava i ostatke nekih koji su se našli zabijeni u njegovoj glavi u trenutku obdukcije", rekao je advokat teniske sutkinje Robert Sheahen.

Advokat je također potvrdio da je njegova klijentica prošla detektor laži, ali i da isti ne može poslužiti kao dokaz na sudu, ukoliko se obje strane ne dogovore suprotno. S obzirom da tužilaštvo nema želju da se taj rezultat prezentira sudu, vjeruje se da je Lois Goodman puno bliže oslobađajućoj presudi, nego doživotnom zatvoru.