ATP Miami
4

Zverev u dva seta nadigrao Ćorića i plasirao se u polufinale

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Njemački teniser Alexander Zverev porazio je Hrvata Bornu Ćorića u meču četvrtfinala ATP Mastersa u Miamiju rezultatom 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

Susret je nešto bolje otvorio Ćorić koji je lagano osvojio prvi gem na meču, dok je u drugom imao dvije prilike da odmah napravi break i stigne u vodstvo, ali se Zverev odbranio i poravnao na 1:1.

Ključni trenutak prvog seta desio se u petom gemu kada peti igrač svijeta pravi prvi break na meču, dolazi u prednost od 3:2, a nakon toga sigurnom igrom na svoj servis dolazi do rezultata 6:4 i vodstva od 1:0 u setovima.

Nakon što su oba tenisera lagano osvojila gemove na svoj servis na početku drugog seta Zverev je u trećem gemu imao dvije prilike da napravi novi break, no Ćorić je bio na visini zadatka. Slično kao u prvom setu, ključni trenutak bio je u devetom gemu kada Zverev pravi drugi break, stiže u vodstvo od 5:4 i sigurnom igrom na svoj servis osigurava prolazak u polufinale.

Nijemac (ATP: 5.) će u polufinalu igrati protiv Španca Carreno-Buste, dok će u drugom polufinalnom meču igrati Del Potro i Isner.