Obećao promjenu
9

Zverev posramljen zbog divljačkog ponašanja: To je bio najgori momenat u mom životu

K. H.
Alexander Zverev (Foto: EPA-EFE)
Alexander Zverev (Foto: EPA-EFE)
Njemački teniser Alexander Zverev napravio je nezapamćen skandal na ATP turniru u meksičkom Acapulcu, nakon što je poslije meča dublova napao sudiju i pokušao ga udariti reketom, a za kaznu je diskvalifikovan s takmičenja. Sada kaže da je posramljen zbog svog ponašanja.
Treći teniser svijeta je na spomenutom turniru prišao stolici na kojoj je sjedio sudija, prije nego što ju je počeo udarati svojim reketom. Zatim je sjeo, ali se ponovno približio sudiji i uz glasne psovke nastavio je udarati reketom u neposrednoj blizini njegovih nogu, dok se sudija izmicao.

ATP je odmah reagovao i diskvalifikovao je Zvereva s turnira.

"Još uvijek se osjećam posramljeno...", rekao je Zverev i nastavio:

"Nije mi prijatno u svlačionici. Ali, svi pravimo greške i ja sam također ljudsko biće. Mogu garantovati da se nikada neću ponašati na taj način jer je to bio najgori momenat u mom životu."

Nijemac je također vrijeđao i sudiju, prije nego je nekoliko puta udario u njegovu stolicu.

"Postoje stresne situacije u svakom životu, takve stvari se dešavaju... Nisam ni prvi ni posljednji koji je uradio nešto loše na terenu. Znam ko sam kao osoba i znam da me to ne određuje. Dajem sve od sebe kada sam na terenu, a nikada nikome ne bih fizički naudio", dodaje Zverev.

Njega sada očekuje učešće na Mastersu Indian Wells, a zbog incidenta je kažnjen sa 40.000 dolara. Ukoliko sličan ispad ponovi u narednih 12 mjeseci, očekuje ga suspenzija od osam sedmica.