Bogatstvo u milijardama
23

Znate li ko su najbogatiji teniser i teniserka svijeta? Federer i Serena su na drugim mjestima

E. B.
Roger Federer i Serena Williams (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer i Serena Williams (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer i Serena Williams za većinu jesu najbolji treniseri u historiji, no iako su zaradili stotine miliona na turnirima, ni blizu nisu najbogatiji.

Federerovo bogatstvo se procjenjuje na 550, a Serenino na 250 miliona dolara, ali to ih svrstava tek na treće i četvrto mjesto ukupno.

Najbogatija teniserka svijeta je Jessica Pegula. Iako je trenutno treća na svijetu, bogatstvo Amerikanke je procijenjeno na čak 6,7 milijardi dolara.

Ona je kćerka 377. najbogatije osobe svijeta Terryja Pegule, te je s finansijske strane obezbijeđena do kraja života, no tenis igra zbog ljubavi prema sportu.

Na drugom mjestu nalazi se najbogatiji teniser u historiji, Ion Tiriac. Rumun je igrao od 1968. do 1979. godine, najbolje mjesto mu je 19. na svijetu, a po završetku karijere postao je uspješan biznismen čije je bogatstvo sada procijenjeno na 2 milijarde dolara.

Nakon njih dvoje slijede Federer i Serena s već spomenutih 550 i 250 miliona, a među 10 najbogatijih su i Novak Đoković (220), Rafael Nadal (220), Marija Šarapova (180), Andre Agassi (175), Pete Sampras (150) i Andy Murray (100).