Bogdan Obradović
0

"Znam da je Đoković iscrpljen, plašim se tog umora"

Totalsport
Novak Đoković (Foto: Reuters)
Novak Đoković (Foto: Reuters)
Polako se kreira atmosfera za veliko finale ovogodišnjeg Davis Cup takmičenja. Podsjećamo da će u beogradskoj Areni, od idućeg petka do nedjelje, krunu pobjednika loviti srpski i francuski teniseri.

Francuskom L'Equipeu je srpski selektor Bogdan Obradović dao intervju koji se uglavnom vrtio oko trećeg igrača svijeta Novaka Đokovića, koji je prva zvijezda kompletnog finala. Inače, podsjetimo da Đoković trenutno nastupa na ATP Finalsu u Londonu, gdje će u večernjim satima subote igrati polufinalni meč protiv Švicarca Rogera Federera.

"Neprocjenjivo je koliko nam Đoković znači u reprezentaciji. Nije on samo treći igrač na svijetu i naš prvi reket. On je stalni pokretač pozitivnog ozračja u timu, inspiracija ostalima u reprezentaciji i pravi vođa. No, otišao bih i šire i rekao kako je Đoković svima u Srbiji otvorio oči kako se i na pojedinačnom planu može napraviti nešto veliko", krenuo je Obradović, ali se potom i osvrnuo na mogući umor trećeg igrača s ATP ljestvice.

"Uopće je besmisleno govoriti je li Đoković umoran ili ne. Jasno da je iza njega jedanaest mjeseci naporne sezone, a dok ovo pričamo i dalje igra u Londonu. Ali, ne mogu reći da se plašim tog umora. Baš uvijek je Đoković davao sve od sebe u reprezentaciji. Uživa igrati u našem dresu, u beogradskoj Areni i znam da od njega uvijek mogu dobiti sve najbolje."

Obradović je potom izrazio respekt prema svojim suparnicima.

"Volim francuski tenis i vaše tenisere. Monfils je imao odličan kraj sezone, Simon je veoma talentovan teniser kojeg su samo privremeno zaustavile povrede na teniskom putu. Francuska ima odličan par, u svakom slučaju bit će to neizvjesno finale."

Za kraj se Obradović dotaknuo sigurnosnih mjera na finalu.

"Ne znam zašto pričamo uopće o tome. Prije dolaska Amerikanaca u Beograd je bila logičnija briga, ali tokom, naprimjer, intoniranja američke himne nisam čuo nijedan zvuk negodovanja. Bit će to lijepo finale, garantirano bez izgreda."