Bila je 4. na WTA listi
17

Životna drama bivše teniserke Jelene Dokić: Pomišljala na samoubistvo, ne osjeća se dobro

D. P.
Dokić je bila četvrta teniserka svijeta (Foto: Instagram/Jelena Dokić)
Dokić je bila četvrta teniserka svijeta (Foto: Instagram/Jelena Dokić)
Svojevremeno jedna od najboljih teniserki svijeta Jelena Dokić već godinama proživljava pravu dramu, a danas je u emotivnom saopćenju riješila da se povuće s društvenih mreža.

Jokić je rođena u Osijeku, odakle je kao djevojčica preselila u Australiju. Međutim, tokom karijere u nekoliko navrata mijenjala je selekciju za koju nastupa, pa je tako igrala za Srbiju i Crnu Goru. Najbolji plasman na WTA listi bilo joj je četvrto mjesto 2002. godine.

Međutim, tokom cijele karijere, ali i nakon nje proživljava pravu dramu. U emotivnoj poruci 2017. godine otkrila je kakve joj je probleme u životu otac stvarao, a nedavno je saopštila da je i pomišljala na samoubistvo.

Danas je Dokić odlučila povući se s društvenih mreža jer se ne osjeća dobro. Ipak, najavljuje povratak i evidentna je njena volja za životom.

"Pozdrav svima! Sigurna sam da ste uočili da me nema na društvenim mrežama već neko vrijeme. Hvala svima za poruke zabrinutosti za mene, iskreno to cijenim. Prolazim kroz veoma težak period života, kroz veliku promjenu i treba mi vrijeme da se oporavim. Da se rane zacijele i da prevaziđem bol i traume kroz koje sada prolazim. Znam da su mi mnogi od vas pisali i da nisam odgovarala, sada vidim poruke i samo znajte da vidim poruke i cijenim ih mnogo, samo sada nisam u dobroj situaciji da odgovaram i komuniciram kao što inače činim i jako mi je žao zbog toga", napisala je Dokićeva na Instagramu.

Dokić (38), koja trenutno živi u Australiji gdje je jedno vrijeme radila kao stručni komentator na Australian Openu, zahvalna je za poruke podrške koje dobija od porodice i prijatelja.

"Isto važi i za objave, malo ću se isključiti sa Instagrama, na neko duže vrijeme. Znam da mnogi od vas vole moje objave i nalaze inspiraciju u njima, žao mi je što ne mogu da budem tu za vas. Svima koji su me zaustavili na ulici i rekli koliko ih inspirišu moje riječi - hvala vam. Znajte da vas volim i da sam veoma zahvalna na porukama podrške i ljubavi. Poruka prijateljima i bliskim ljudima koji znaju kroz šta prolazim - hvala na svemu, pružate ljubav i brigu. Ne znam šta bih bez vas. Vratit ću se i bit ću jača nego ikad. Ne osjećam se sada dobro, ali vratit ću se. Uvijek sam znala da će sunce ponovo sijati. Hvala na razumijevanju, nadam se da ste svi imali lijep Božić i želim sretnu Novu svima, volim vas sve", zaključila je Dokić.