Tenis
46

Završen teniski turnir "Zenica Open 2012"

Klix.ba
U finalnim susretima teniskog turnira "Zenica Open 2012" koji su se igrali jučer, nastupili su teniseri iz Bosne i Hercegovine, Češke, Hrvatske, Makedonije, Srbije i SAD-a.

Pobjednik u singlu za dječake do 16 godina bio je David Micevski iz Makedonije, tako što je porazio Dušana Vukičevića rezultatima 3-6 i 3-6. U dublovima su Makedonci, Teodor i David, porazili Tomislava iz Hrvatske i Ajdina iz SAD-a rezultatima 6-3, 3-6 i 3-10.

U singlu djevojčica do 16 godina, prvo mjesto je zauzela Tuzlanka koja igra pod zastavom Hrvatske, Ena Delibegović. Ena je rezultatima 7-5 i 6-4, porazila svoju sunarodnjakinju Jelenu Đordan. Čehinje Michaela Bryskova i Sabina Machalova pobjednice su dublova za djevojčice. Rezultatima 4-6 i 0-6 porazile su Enu Delibegović i Jelenu Đordan i tako osigurale prvo mjesto u ovoj kategoriji.

Dječaci

1 David MICEVSKI (MAK) 2 Dusan VUKIČEVIĆ (SRB) 3/4 Stefan MILIĆEVIĆ (SRB) 3/4 Ognjen SUNJEVARIĆ (SRB)

Djevojčice

1 Ena DELIBEGOVIĆ (HR) 2 Jelena ĐORDAN (BIH) 3/4 Ana BISKIĆ (HR) 3/4 Zina MEHIKIĆ (BIH)

Dječaci dubl

1 Teodor DELJANOVSKI (MAK) i David MICEVSKI (MAK) 2 Tomislav ANTOLJAK (HR) i Ajdin TAHIROVIĆ (USA) 3/4 Marino ALPEZA (BIH) i Aleksa MILOJICA (BIH)

3/4 Nebojsa MILENKOVIĆ (SRB) i Dusan VUKIČEVIĆ (SRB)

Djevojčice dubl

1 Michaela BRYSKOVA (CZR) i Sabina MACHALOVA (CZR) 2 Ena DELIBEGOVIĆ (HR) i Jelena ĐORDAN (BIH) 3/4 Helena TRIPUNOVIž (BIH) i Jelena Karla VUJIČIĆ (HR) 3/4 Ana BISKIĆ (HR) i Lejla ČOLIĆ (BIH)

Prema riječima organizatora, teniski turnir "Zenica Open 2012", ispunio je sva očekivanja i sve je prošlo u najboljem redu, a sva takmičenja su prošla regularno i uspješno. Učešće na ovom turniru uzelo je oko 90 takmičara iz više od deset zemalja.