Velika senzacija
26

Zakazano finale AO: Prva favoritkinja protiv najljepše ovogodišnje teniske priče

D. P.
Collins je prošla u prvo finale na Grand Slamu (Foto: EPA-EFE)
Collins je prošla u prvo finale na Grand Slamu (Foto: EPA-EFE)
Ashleigh Barty (1. WTA) i Danielle Rose Collins (30. WTA) zakazale su veliko finale Australian Opena u konkurenciji dama nakon današnjih uvjerljivih pobjeda u polufinalnim mečevima na Rod Laver Areni.

Domaća uzdanica Ashleigh Barty, koja je prva igračica svijeta i glavna favoritkinja za trofej, nije imala nikakvih problema protiv Maddison Keys.

Australka je slavila rezultatom 6:1 i 6:3 i tako uvjerljivo stigla u finale, gdje će važiti za veliku favoritkinju.

Međutim, u drugom polufinalu vidjeli smo veliko iznenađenje. Amerikanka Danielle Rose Collins nastavila je pisati prelijepu priču savladavši sedmu nositeljicu Igu Swiatek rezultatom 2:0 (6:4 i 6:1).

Najbolji rezultat Collins do danas na Grand Slam turnirima bilo je polufinale Australian Opena 2019. godine, dok na ostalim Grand Slamovima nikada nije prošla četvrtfinale. To sve odlazi u zaborav nakon fantastičnog nastupa u Melbourneu ove sezone.

Collins je "razbila" favorizovanu Swiatek, devetu igračicu svijeta, koja se nadala novom velikom rezultatu. Od samog starta ovog meča bilo je jasno na koju stranu rezultat ide.

Veliko finale Australian Opena zakazano je za subotu u 9:30 na Rod Laver Areni. Dan poslije igrat će se finale muškog singla, a ko će igrati tu, saznat ćemo sutra nakon polufinalnih duela.