Pobijedio je Slovaka Karola Becka
0

Zagreb Indoors: Ljubičić teško u 2. kolo

Totalsport
Ivan Ljubičić
Ivan Ljubičić
Ivan Ljubičić, 1. nositelj Zagreb Indoorsa, pobijedio je Slovaka Karola Becka 7-6(5), 3-6, 6-3 u 1. kolu nakon dva sata i 18 minuti igre.

Ljubičić je upisao svoju treću pobjedu u četvrtom ogledu protiv Becka. Na Zagreb Indoorsu, kojeg je osvojio u prvom izdanju 2006. godine, a sljedeće dvije godine je bio finalist, Ljubičić sada ima 17 pobjeda i pet poraza.

Protekle tri godine redovito je u Domu sportova gubio drugi meč na turniru. Za prekid te tradicije morat će u 2. kolu pobijediti pobjednika ogleda između Nijemca Michaela Berrera, dvostrukog finalista ovog turnira u zadnje dvije godine i švicarskog kvalifikanta Marca Chiudinellija.

Ljubičić trenutno zauzima 32. mjesto na ATP listi, a Beck 100. mjesto, ali se na igralištu razlika u plasmanu nije osjetila i Ljubičić je do prve pobjede ove sezone, kao što je vidljivo i iz rezultata, došao dosta teško. Beck je u prvom setu propustio dvije break-lopte, jednu kod 2-2 i jednu kod 4-4. U tie-breaku je Ljubičiću za osvajanje prvog seta bio dovoljan samo jedan mini-break, u drugom poenu.

U drugom setu je slovački teniser ponovno izborio šansu za break, u osmom gemu, koju je ovoga puta i iskoristio, što mu je bilo dovoljno za osvajanje seta. Ljubičić je vrlo opasno živio na početku trećeg seta. U prvom gemu je izvukao jednu, a u trećem još dvije (15-40) break-lopte. Tek tada je Ljubičić zaigrao puno bolje i sigurnije. U osmom gemu trećeg seta izborio je 0-40, prve tri break-lopte u cijelom meču.

Realizirao je drugu, napadom na drugi servis Becka, a onda je bio siguran kada je servirao za pobjedu. Hrvatski predstavnici bili su uspješni i u parovima. Ivo Karlović i Nijemac Frank Moser pobijedili su rusko - američku kombinaciju Bogomolov / Parrott 2-6, 6-1, 11-9, dok su Marin Draganja i Franko Škugor iznenadili 4. nositelje, Poljaka Lukaša Kubota i Ukrajinca Sergija Stahovskija 6-4, 3-6, 10-5.

U 2. kolu će Karlović i Moser igrati protiv Draganje i Škugora.

ATP Zagreb, 1. kolo:

Ljubičić (1) – Beck 7-6(5), 3-6, 6-3 Bachinger – Van Der Merwe 6-3, 6-3 Lacko – Starace 7-6(2), 6-7(4), 6-3

Parovi, 1. kolo:

Draganja / Škugor – Kubor / Stahovskij (4) 6-4, 3-6, 10-5 Karlović / Moser – Bogomolov / Parrott 2-6, 6-1, 11-9