ATP Indian Wells
0

Za titulu najboljeg igraju Ljubičić i Roddick

Totalsport
Andy Roddick (Foto: AP)
Andy Roddick (Foto: AP)
Za naslov na ATP turniru iz Masters serije koji se igra na tvrdoj podlozi u Indian Wellsu igrat će Ivan Ljubičić i Andy Roddick.

Podsjetimo da je hrvatski teniser u večernjim satima subote savladao trećeg igrača svijeta Rafaela Nadala 3-6, 6-4, 7-6(1) i tako stigao do druge pobjede u sedmom ogledu karijere protiv sjajnog ljevorukog Španca. Ujedno i do prekida niza od pet uzastopnih poraza u njima, kao i do četvrtog finala na turnirima iz Masters serije. U prethodna tri ostao je korak prekratak.

"Nadam se da ću ovaj puta napokon i pobijediti", kaže Ljubičić prema kojem su ključ pobjede bili Nadalovi promašaji na važnim loptama, ali i dobar servis-gem u šestoj igri drugog seta.

"U tim je trenucima Rafa više promašivao. Osjetio sam da ne kontrolira poene i da ću pobijediti pronađem li pravi ritam pri vraćanju loptica. A, tie break trećega seta bio je vjerovatno najbolji kojeg sam odigrao u karijeri. Apsolutno savršen. Ključ pobjede? Moj servis gem u šestoj igri drugog seta kada sam izvukao 0/40 što me opustilo pa sam krenuo igrati agresivnije. Nadal je odigrao nekoliko sjajnih udaraca s osnovne linije, nekoliko zaista impresivnih nakon kojih sam se zapitao kako je moguće tako igrati. Ali, znao sam da ću imati šanse zadržim li visoku razinu igre na svoj servis", dodao je teniser koji je u petak proslavio 31. rođendan, a time došao u priliku postati prvi igrač stariji od 30 godina, nakon Andrea Agassija 2001., s naslovom u Indian Wellsu.

"Naslov ovdje mnogo bi mi značio. Mislim da sam zaslužio pobjedu na Mastersu 2005., i 2006. kada sam igrao najbolji tenis karijere, no protiv Roddicka će mi se ponovno ukazati prilika za to", kaže finalist Miamija iz 2006., te Pariza i Madrida godinu ranije.

Što se Rafaela Nadala tiče, on i dalje čeka prvi naslov od maja prošle godine i mukotrpne borbe s povredama koljena.

"Zadovoljan sam kako sam igrao nakon višesedmične pauze. Nije lako vratiti se na visoku razinu. Ovaj sam meč odigrao loše, a pogotovo se to odnosi na prvi gem trećeg seta (Ljubičićev break, op.a.) u kojem sam forhendom napravio više grešaka nego na cijelom dosadašnjem dijelu turnira", objasnio je Nadal koji se iz Indian Wellsa ipak vraća s naslovom.

Naime, u konkurenciji parova zajedno s sunarodnjakom Marcom Lopezom savladao je u finalu prve nositelje kandasko-srpsku kombinaciju koju čine Daniel Nestor i Nenad Zimonjić. Bilo je 7-6 (8), 6-3.

"Nakon poraza u važnom meču singla pobjeda u paru čini me sretnim. Lijepo je turnir okončati naslovom", kazao je Nadal.

Ljubičiću, dakle, sada slijedi ogled protiv američkog tenisera i sedmog nositelja turnira Andyja Roddicka s kojim je igrao deset puta, a slavio u tri navrata.

Roddick je u polufinalu u kasnijem terminu subote bio bolji od Šveđanina Robina Söderlinga s 6-4, 3-6, 6-3 u meču u kojem su obojica bacali rekete frustrirani svojom igrom.

Ključni trenutak susreta bio je kod 3-3 u trećemu setu kada je Roddick oduzeo servis šestom nositelju i otišao prema pobjedi i mogućnosti da nakon Agassija 2001. postane prvi Amerikanac u pojedinačnoj konkurenciji s naslovom u Indian Wellsu.

"Ovo je vjerovatno jedini veliki turnir u Sjevernoj Americi na kojem nisam došao do pobjede. Osjetio sam podršku publike što će se, nadam se, ponoviti i u meču protiv Ljubičića. Oni svakako prave razliku", izjavio je nakon meča Roddick.

Dodajmo kako je ovo bilo prvi puta u 26 godina u Indian Wellsu da su oba polufinalna meča pobjednici dobili nakon tri odigrana seta.

ATP Indian Wells, polufinale:

Ljubičić (20) - Nadal (3) 3-6, 6-4, 7-6(1) Roddick (7) - Söderling (6) 6-4, 3-6, 6-3