WTA Championship Doha
0

Za naslov Clijsters i Wozniacki

Totalsport
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki
Prvopostavljena Dankinja Caroline Wozniacki i treća nositeljica Belgijka Kim Clijsters igrat će finale WTA Championshipa u Dohi.

Clijsters je "očistila glavu" od prometne nesreće koja ju je zadesila pri dolasku na polufinalni meč protiv Australke Samanthe Stosur i svladala je 7-6(3), 6-1, dok je najbolja teniserka današnjice imala sličan razvoj meča protiv Ruskinje Vjere Zvonarjeve u pobjedi 7-5, 6-0.

Belgijska teniserka u meč je krenula sa zaostatkom 0-3, potom kod 4-5 spasila set-loptu, osvojila tie-break i za samo 25 minuta drugog seta došla do pete pobjede u petom meču protiv Stosur.

"Na važne sam lopte dobro igrala. To mi je i donijelo prvi set nakon čega je, mislim, ona u svojoj igri malo pala", opisala je Clijsters, treća nositeljica turnira, razvoj meča.

Meč Wozniacki i Zvonarjeve započet je ranom prednošću danske teniserke koja je ispustila 4-1 vodstvo i potom morala spašavati dvije vezane set-lopte svoje suparnice. Imala ih je Zvonarjeva na 5-4 i 40-15 na svojoj servis. Uslijedila je serija od devet gemova za redom, dovoljnih za finale.

Do sada su se Wozniacki i Clijsters ogledala samo jednom. Slavila je Clijsters u finalu US Opena prošle godine pobjedu 7-5, 6-3.

"Uživam u trenutku. U finalu sam ovog jakog turnira, a što će sutra biti, vidjet ćemo", kazala je Dankinja.

 

WTA Championship, Doha, polufinale:

Wozniacki (1) – Zvonarjeva (2) 7-5, 6-0

Clijsters (3) – Stosur (5) 7-6(3), 6-1